Lees wat ik ook voor jou kan betekenen

Allereerst vindt er een intake (een kennismakingsgesprek) plaats. Dit gesprek is vrijblijvend en staat los van je besluit om al dan niet in therapie te gaan.

Samen met jou ga ik samen op zoek naar de oorzaak van jouw problemen. Aan het eind van deze intake krijg je een behandelplan voorgelegd, uiteraard hoef je niet drect te beslissen.

De behandeling is altijd op jouw persoonlijke behoeften afgestemd en kortdurend!. Ik werk als therapeut in Zuid-Holland en dan voornamelijk in de omgeving van Den haag, Zoetermeer, Rotterdam.

De volgende tarieven zijn per 1 januari 2019 voor particulieren van toepassing:

Kosten voor intake 100,-- euro (ca. 1.5 uur)(tijdelijk middels videocall i.v.m. Corona crisis).

Kosten voor een uitgebreide (Speyer-)intake 195,-- euro (ca. 3 uur) (tijdelijk middels videocall i.v.m. Corona crisis).

Kosten voor een los consult 85,00 euro (1 uur) Afhankelijk van de verzekering kun je een gedeeltelijke vergoeding terug vragen.

Mijn werkwijze is holistisch (Holos betekent "het geheel"), dat houdt in dat het geheel meer is dan de som der delen. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Door naar jou als geheel te kijken en te behandelen met verschillende therapie methodes kom je tot een beter resultaat. Het komt nogal eens voor dat het probleem meerdere oorzaken heeft en die worden aangepakt en behandeld.

Ik kijk naar verschillende lagen zoals:

Lichaam ( er is een samenwerking met een natuurgeneeskundig therapeut en indien nodig word je doorverwezen)

Voelen denk hierbij aan emoties, ben je in staat jezelf af te stemmen op jouw eigen behoeften? maar ook ben je in kontakt met je fysieke lijf?

Denken welke overtuigingen heb je?? en waar werken ze belemmerend?

Relaties heb je gezonde relaties? Ouders, kinderen, partner, vrienden en vergeet het werk niet.

Ziel hoe geinspireerd of bezield ben je? Kun je betekenis aan jouw leven geven?


Waarvoor kun je bij mij terecht?

-burn-out

-depressieve klachten

-emotioneel niet kunnen uiten

-emotionele afhankelijkheid

-fysieke klachten waar geen fysieke oorzaak voor te vinden is

-herhalende patronen, die jezelf niet doorbroken krijgt

-minderwaardigheidsgevoelens

-stresshantering

- aanleren van communicatieve vaardigheden en geweldloze communicatie

Misschien heb je een klacht die niet in het rijtje staat, en wil je weten of ik iets voor je kan doen, neem dan gerust contact met me op.

Manieren van werken

Counseling. Soms zit je in een periode van je leven waarin emotionele periodes eindeloos en of onoplosbaar lijken. Jouw leven kun je dan als moeilijk of ondraagbaar ervaren. Door middel van therapeutische gesprekken kun jij jezelf weer hervinden,

Emotioneel Lichaamswerk. De natuurlijke stroom van je levensenergie raakt door onverwerkte emoties gestagneerd. Dit kan zich uiten door bijvoorbeeld chronische spierspanning, minder energie en ook in stress-gerelateerde fysieke klachten. Een en ander kan leiden tot vervlakking van je gevoelsleven, beperkende overtuitingen, piekeren, depressie en andere psychische klachten. Middels een lichaamsgerichte methode wordt de natuurlijke stroom van de levensenergie weer vrijgemaakt.

Rationele Emotieve Therapie. Onze onbewuste gedachten zijn van grote invloed op hoe wij ons voelen. Deze manier van werken nodigt je uit om je leefwijze te verbeteren. Hierbij heb je niet alleen interesse in jezelf, maar ook in anderen en ben je bereid om je eigen koers uit te zetten. Hierbij dien je te accepteren dat bij het realiseren van jouw plannen niet alleen inspiratie maar ook transpiratie komt kijken. Jouw persoonlijke geluk kun je vergroten door je verstand als adviseur te gebruiken.

Speyertherapie. Deze methode gaat terug naar onverwerkte negatieve ervaringen (veelal uit de jeugd). Je wordt je volledig bewust van wat de oorzaak van jouw klacht-(en) is.
De oorzaak van het probleem wordt ontdaan van de emotionele lading. Die emotionele lading heeft zich dan vaak al (soms jarenlang) in ons lichaam in de vorm van verdrongen pijn of spanning vastgezet.
Dit kan onbewust de oorzaak zijn van allerlei (emotionele klachten), zoals bijvoorbeeld stress, angsten, depressie, sexuele en relationele problemen.
Tijdens het werken met deze methode krijgt je lichaam de gelegenheid oude spanningen los te laten en kom je weer in contact met je gevoelsleven en krijg je (meer) inzicht in jezelf, je gedrag, je manier van denken en handelen.
De verandering, die door de Methode Speyer wordt bewerkstelligd, zal van blijvende aard zijn.

Het veranderen komt vanuit het gevoel waardoor je vrijer wordt en jij leert echte vrije keuzes te maken.
De veranderingen komen dus niet door het krijgen van goede adviezen of inzichten. Dit zijn namelijk veranderingen die vanuit het verstand komen. Een ander voordeel is de relatief korte tijd die benut wordt voor de grote interne opruiming, dit vergeleken met andere vormen van therapie.

Transactionele Analyse. Er zijn 3 "zijnswijzen" of 3 posities van waaruit je kunt reageren op situaties en andere mensen. Denk aan de Ouder, Volwassene en het Kind. Deze manier van werken leert je zicht te krijgen op jezelf, de ander of anderen en door de methode eigen te maken ga je effectiever om met de mensen om je heen.

Voice Dialogue Deze methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit verschillende ikken zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus etc.Sommige ikken komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere ikken maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol. Je ontdekt welke zijn kwaliteiten zijn, wanneer deze is ontstaan, waarom hij gekomen is en op welke manier hij je kwetsbaarheid beschermt. Een fascinerende innerlijke reis waarbij je je kunt verwonderden over het unieke levensverhaal van elk van je ikken.

Hoe verloopt de behandeling?

Afhankelijk van jouw speicifieke klachten kan er het volgende aangeboden worden:

- 1 sessie

- 3 sessies (met eind evaluatie)

- 5 sessies (met tussen- en eind evaluatie)

- 7 sessies (met tussen- en eind evaluatie)

-10 sessies (met tussen- en eind evaluatie)

- Speyertherapie. In totaal 40 uur therapie inclusief eindevaluatie, waarbij er gedurende 10 dagen 2 x 5

dagdelen van ca. 2 tot 3 uur gewerkt wordt.

Therapie en eventuele vergoeding

Alle sessies zijn individueel en worden voornamelijk gegeven in Zoetermeer. Over het algemeen wordt er voor een sessie 2 uur uitgetrokken, tenzij er anders is afgesproken. In overleg is het mogelijk om sessies in Rotterdam te krijgen.

Een vergoeding via de zorgverzekering kan tot de mogelijkheid behoren, uiteraard is dit afhankelijk van jouw verzekering en of je een aanvullende verzekering hebt afgesloten voor de complementaire of alternatieve zorg.

Ik ben aangesloten bij het NVPA, de RBCZ en de SCAG.

Wat zijn de voordelen?

geen wachtlijsten,

geopend 7 dagen in de week (ook na kantooruren),

je weet precies waar je aan toe bent er is een begin en niet minder belangrijk een eind!

de hulpverlening is altijd kortdurenderd,

geen verwijzing nodig,

er wordt niet gewerkt met het electronisch patientendossier.

bij een Burn-Out, wordt er zowel op emotioneel, gedrags-en fysiek niveau gewerkt,

je leert symptomen herkennen waardoor klachten of uitval in de toekomst kunnen worden voorkomen,

het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken en ingezet,

je leert vaardiger communiceren,

autonomie wordt bevorderd

je gaat emotioneel volwassen worden,

je krijgt (meer) zicht krijgen op je eigen gedrag,

je leert omgaan met stress,

je leert vastgezette overtuigingen aanpassen,

er wordt op maat therapie of hulp geboden.

Lees ervaringen van anderen met de therapie