Therapie ervaringen van anderen

maart 2019

Ik heb begin 2019 twee sessies gedaan bij Caroline. Een sessie van drie en een sessie van vier behandelingen. De sessies zijn intensief door de werkwijze en de korte tijdsspanne. Ik vind dat plezierig. Even geconcentreerd werken, even rust en vervolgens weer even geconcentreerd werken.

Caroline heeft een brede kennis en vaardigheid in huis en koppelt die aan een hele goede intuïtie. Zij is direct in haar taalgebruik en handelen, maar niet dwingend of overrompelend. In tegendeel. Ik vind haar juist empathisch, ruimte gevend en haar werkwijze is persoonsgebonden.

Wil je een op jou toegesneden behandeling, wil je niet teveel praten, wil je zelf handelend aan de slag? Wil je geen label of standaard behandeling volgens een standaard protocol, maar wel resultaat? Ik zou haar dan aanbevelen.

Roel BR Den Haag

december 2018

Ik heb bij Caroline de Speyertherapie gedurende 2 weken met een nazorgtraject van een jaar gevolgd.

In het verleden heb ik vele therapieën en coachtrajecten gedaan, maar toch voelde ik dat er nog het een en ander klem zat. Onder andere in de relatie tot mensen om mij heen en mijn ouders. Ik merk dat het moeilijk bleef om mezelf te blijven in sommige situaties en liefdesrelaties een onmogelijke uitdaging bleven.

Met vol vertrouwen en ook wat scepsis (wat zou ik nou nog meer kunnen leren dan ik al gedaan heb?) het traject ingestapt. Het resultaat was verbluffend. De twee weken waren intensief, maar goed te doen. Ik voelde me serieus genomen en kon alles bespreken, maar door de praktische insteek en humor van Caroline werd het nooit zwaar.

Ik merkte daarna met periodes flinke impact. Opeens voelde ik me depressief of boos. Dit voorspelde ze al en het is me gelukt om er zonder al te veel zorgen doorheen te komen. De gesprekken in de nazorgperiode waren fijn, oplossingsgericht en heel ondersteunend.

Langzaamaan begon mijn gedrag te veranderen. Minder spanning in situaties dan voorheen en meer inzicht in wat ik anders mag aanpakken. Geen precieze woorden aan te geven, maar heel waardevol.

Caroline had me verteld dat de naverwerking tot een jaar kan duren en dat heb ik inderdaad ervaren. In het begin heftig, later milder. De effecten zijn verbluffend. Ik kan beter bij mezelf blijven en sta veel meer in contact met mijn gevoel.

Daarbij heb ik direct na de therapie onverwacht een liefdesrelatie gekregen die ik al zo lang wenste. Nog steeds was het uitdagend, maar nu ben ik er wel doorheen gekomen en niet vroegtijdig afgehaakt :).

Jessica

oktober 2018
Door de bedrijfsarts ben ik naar Caroline verwezen, op het werk en in mijn privé leven speelden wat dingen waar ik toen niet zo makkelijk mee om kon gaan.

In maart 2018 ben ik met losse sessies begonnen, in het begin had ik wat moeite met de oefeningen die wij deden. Vond ze wat “zweverig” maar nu achteraf terug kijkend, blijkt dat ik heel goed kon visualiseren, ik was echt in de oefening en de oefeningen hebben een hele positieve uitwerking op mij gehad.

Caroline heb ik als een open en toegankelijk mens ervaren en zij nodigt uit om te praten. Haar werkwijze kenmerkt zich door de rust waarmee zij te werk gaat.

Mijn onzekerheid over mezelf is er niet meer. Mijn gespannenheid is weg, ik voel mij een prettig mens, ik ben alleen maar positief. Ik sta open voor het nieuwe en ik ben toegankelijker. De onzekerheid naar anderen toe is beduidend minder geworden, mijn controledwang is afgenomen. Als ik het op een schaal van 1 op 100 zou moeten zetten, dan zit ik nu op 10. Ik heb nu meer contacten met wildvreemde mensen.

Ik zit lekkerder in mijn vel.

Dick Zoetermeer

december 2017
Blij, tevreden en dankbaar. Ik voel mij thuis op de wereld. Je haalt me er doorheen op een hele relaxte manier.
Ilse

november 2017
De frequentie van de therapiedagen was zwaar, maar ook fijn zo die dagen achter elkaar. De therapie heeft mij bevrijd van mijn verleden. Er is geen leegte meer in mij, voel mij zelfverzekerder op mijn werk en ik kan nu nog beter lesgeven. Verder vind ik het heerlijk om alleen te zijn! Voel me echt blij en gelukkig, hou meer van mezelf en accepteer mijn verleden geheel.
Ik had meer verdriet en emotionele dalen verwacht na de therapie. Daar heb ik heel af en toe last van gehad en de dalen waren helemaal niet diep! Ruim 1 jaar later, vier ik nog steeds feest in mezelf, omdat ik de Speyertherapie heb gedaan en mij bevrijd voel. Ik heb een doel in mijn leven bereikt, dat ik wilde bereiken, daar heb ik tientallen jaren over gedaan en het resultaat na deze therapie is verbazingwekkend effectief en helend voor mij geweest. We hebben samen een fantastische reis gemaakt en ik vind jou een hele goede therapeute Caroline, dank je wel voor je hulp hierin.
Lucy

maart 2016
Caroline,
is een prettig mens, en heel toegankelijk. Ik was op zoek naar een therapie die niet zweverig mocht zijn, want daar ben ik te nuchter voor.
Al langere tijd had ik allerlei lichamelijke klachten. Ik zat tegen een burn-out aan.
Aan de hand van mijn klachten en wat ik zelf wilde bereiken heeft Caroline een therapievorm op maat gemaakt: lichaamswerk.
Een leuke manier van “werken” met mijn lijf.
In 3 sessies heb ik de balans gevonden tussen denken en voelen, heb meer zelfvertrouwen gekregen, en kan weer genieten en heb weer energie.
Mirjam de Groot


November 2015
Caroline,
Als laatste neem ik dit kaartje mee.
De afbeelding en dit schrijven staat voor mij als symbool voor afscheid nemen en loslaten.
Ik wil je bedanken voor je begeleiding tijdens mijn reis, je onpartijdigheid en je openheid.
Ik heb het gezien, geproefd, gevoeld, geroken, gehoord en geweten.
En nu gaat mijn reis verder.
J.G.


Januari 2011
Beste Caroline,
We hebben gisteravond de therapie al geevalueerd, maar toch wilde ik je op deze manier nog bedanken voor je begeleiding in mijn proces, wat door jouw mede in werking is gezet, gevoelens, emoties, niet te vergeten mijn dromen, de humor en de inzichten. Kortom ik zie " het leven" weer, voel intenser en leer voor mezelf te zorgen.
Je werk in de combinatie hier in Dahab is speciaal voor mij en heb de kaart van de "blue hole" gekozen omdat ik dit symbolisch vond passen. Ik ben voor de diepte gegaan en voel me geïnspireerd om er meer uit te halen. Ik geef hierbij een kus mee omdat dit voor mij contact symboliseerd.
Liefs en een warme groet,
Sjaak.

Mei 2010
‘Speyertherapie gaf een andere wending aan mijn leven’.
Speyertherapie kwam precies op het juiste tijdstip in mijn leven, zoals dat soms kan gaan. Ik las een folder van iemand die Speyertherpie wilde gaan doen. Ik dacht meteen: ‘dit heb ik nodig’. Ik kampte al van jongs af aan met paniekaanvallen, en wilde hier graag vanaf. Ik belde Caroline voor een afspraak.
Toen volgde het intake gesprek.
Ik weet nog hoe ik er heen ging, vastbesloten maar ook nerveus voor wat me te wachten zou staan.
Maar Caroline stelde me al snel op mijn gemak, en het voelde eigenlijk al meteen goed. Ik vind Caroline een warm, vriendelijk en professioneel persoon met humor die rust uitstraalt.
Er werd veel tijd besteed aan de intake, uitgebreid (met vragen en uitleg), er werd bekeken of ze mij daadwerkelijk kon helpen, en we keken of het van 2 kanten klikte. Toen kon de therapie beginnen.
Ik vind het moeilijk in een aantal woorden te vangen wat Speyertherapie inhoudt. Toch ga ik het proberen.
Je kunt voor diverse klachten terecht bij de therapie. Wat ik mooi vind aan deze vorm van therapie is dat er niet ‘in hokjes wordt gedacht’ en de therapie persoonsgericht is.
Het is een regressie therapie, waarbij je terug gaat naar je kinderjaren. Onder veilige begeleiding reis je af naar je kinderjaren en voelt en ervaart weer relevante dingen van toen. In het onderbewuste ligt van alles opgeslagen waar je zelf niet bij kunt komen, maar die wel effect op je hebben. Je doorvoelt en verwerkt onverwerkte gevoelens, wat belangrijk is voor het leven van nu. Je werd toen als het ware ‘geprogrammeerd’, en blijft dat uitvoeren op die manier. Speyertherapie doorbreekt dit, zodat je weer verder kan met je leven op een andere manier.
Wat ik met de titel wil zeggen is dat ik op steeds hetzelfde pad uitkwam en met behulp van de speyertherapie een andere weg in kon en durfde te slaan. Ik was in het begin bang dat bij mij via de geleiding niets naar boven kwam van vroeger, maar dat ging eigenlijk vanzelf.
Ik leerde via ontspanningsoefeningen te ontspannen. De symbolische oefeningen vond ik mooi en wonderlijk. Zo leek een tekening die ik maakte en meebracht op het eerste oog zomaar wat kleur, maar het gaf eigenlijk precies mijn gevoel weer.
Ook was er ruimte voor gesprekken.
Zo heb ik inzichten, verheldering en bewustwording gekregen. Ik heb’ mijn kern’ gevonden, ik ben zelfstandiger in het leven gaan staan en heb ik geleerd mijn gevoelens te verwoorden en erover te praten.
Ik heb onverwerkte gebeurtenissen verwerkt. Het was niet altijd even gemakkelijk en ook soms confronterend.
Er kwam veel los, maar ik mocht altijd bellen en dat gaf een goed gevoel. Ik vond dat ik goed opgevangen werd met de nazorg. Ik mocht zelf bepalen hoe de nazorg verliep na een tijdje. Dat gaf mij zelfvertrouwen, want ik voelde na een jaar dat ik het zelf kon gaan doen.
Ik ben bevrijd van de paniekaanvallen en ik heb veel meer geleerd dan dat alleen.
Ik ben Caroline ongelooflijk dankbaar voor haar begeleiding en hulp.
Ik ben mezelf geworden, en meer wil ik niet zijn.
Mirella

Januari 2009
Lieve Caroline,
Onze afspraak vrijdag heeft me weer hartstikke goed gedaan. Je ontvangende, geduldige warmte, je dragende kracht, wijsheid, liefheid en ruimte vind ik een waar geschenk. Met een diepe buiging bedank ik je hiervoor. Blijkbaar leer ik door jou de juiste toon te vinden. Wanneer ik in gesprek ga met mijzelf, mijn kinderen, partner, vrienden maar ook met mijn ex.
De mail die ik hem stuurde vrijdag voordat ik bij jou kwam, beantwoorde hij eveneens in die zelfde toon. Zonder verwijten, hand in eigen boezem stekend en in dezelfde toonhoogte kwamen we uit op: communicatie. Understanding en begrip zonder veroordeling en voorzien van gulheid.
Wat was ik blij! Vanuit zijn reactie ontstond direct een opening voor gesprek en belde ik hem op om hem te bedanken voor zijn mail en mijn excuses te maken voor het gefrustreerd neersmijten van de telefoon en stelde hem voor samen te eten om dingen over de kinderen te bespreken wat hij meteen bevestigde met een: "Vind ik een tof plan, zeg maar wanneer je kunt."
Dat oude stukje wat jij vrijdag zo mooi benoemde; "zoek naar een manier om met onbuigzaamheid om te gaan zodat je er zo min mogelijk last van hebt", openbaarde zich ineens zo helder.
Omdat ik in mijn mail bij MIJ bleef, gaf ik hem ruimte om zijn deel te benoemen en wonder boven wonder gaf dat bij beiden de rust en het vertrouwen om eerst te geven en niet te willen nemen. Toegegeven dat ik inderdaad gefrustreerd reageerde gaf ik hem gelijk. Toegegeven dat hij inderdaad op onze zoon zijn verjaardag koud oogde, gaf hij mij gelijk en verklaarde hij helder en simpel.
De bereidheid om met elkaar te praten las ik uit beider mails. Ik ervaar dit dan ook als een stap in de goede richting voor ons, voor onze kinderen en voor de toekomst zodat we kunnen zaaien op een vruchtbare bodem en we uiteindelijk de vruchten in volle rijpe zoetheid met elkaar kunnen plukken en delen. Wat een heerlijk vooruitgang!
Resumé: schrijven is voor mij misschien toch beter geschikt dan praten en ja, ik volg je raad zoveel mogelijk op en klem mijn kaken op elkaar. Door een pauze in te lassen en vervolgens te schrijven vanuit mijn gevoel, bereik ik hem voorbij zijn starheid. Ben ik misschien toch niet voor niets een schrijfmiep.
En wat fijn dat jij in mijn leven bent en mij uitnodigt om kennis te maken met mijzelf. Vandaar ook dat ik dit met je wil delen want met zo weinig woorden bereik jij, en ik door jou, als enige mijn IK. Hoe jij het zegt en soms zelfs niet eens zegt maar mij laat voelen, is hoe ik het begrijp en graag oppak en dat maakt dat ik meer en meer begin te voelen waar het voor mij nu eigenlijk om draait.
Je voelt als een warme moeder, wijze raadgever en gids en directe no-nonsense vriendin. Dus nog een keer: bedankt!!! En dat je me uitzwaait! ik vind dat zo fijn! hihi, gek hè? doe ik ook altijd maar jij en mijn vader zijn de enigen die dat ook doen.
Nu zwaai ik naar jou, heel enthousiast met mijn rechter arm en een grote glimlach op mijn gezicht!! Fijn weekend nog!
Daaaaag Caroline!!!